A projektről

Társadalmi Megújulás Operatív Program 4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0005 Jól-lét az információs társadalomban

2012. december 28-án indult meg az „Előremutató Infokommunikációs Technológiák kutatásának támogatása, valamint a kapcsolódó IT szakember utánpótlás biztosítása” c. pályázati felhívásához kapcsolódó projektünk megvalósítása.

A közel 500 millió Ft pályázati támogatásból a Pécsi Tudományegyetem és konzorciumi partnere az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont  24 hónapos alapkutatási projektet valósít meg.

Az információs társadalomban a felmerülő problémák orvoslása, a keletkező lehetőségek kiaknázása az elmúlt két évtizedben jelentősen felértékelődött.

Kutatásunk alapvető célja, hogy megvizsgáljuk, az információs társadalom terjedésével és mélyülésével együtt járó problémákra vajon kitermelhetők-e megoldások, illetve válaszok. Az infokommunikációs technológiákhoz kapcsolódó komplex kutatás célja az információs társadalom reakcióinak modellezése, az ezekre adható válasz-innovációk bemutatása.

A projekt átfogó céljai

  • A K+F feltételrendszer javítása a kutatásokhoz szükséges humánerőforrás és szolgáltatásfejlesztési igény finanszírozásával.
  • A PTE innovatív tevékenységének ösztönzése az infokommunikáció területén elősegítve a K+F munkahelyteremtést.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.