“A digitális megosztottság komparatív analízise” workshop előadásai

Ezúton is szeretnénk megköszönni előadóinknak és természetesen a hallgatóságnak is, hogy elfogadták meghívásunkat és jelenlétükkel megtisztelték a PTE FEEK Könyvtár- és Információtudományi Intézet 2014. december 10-i rendezvényét.

Az előadás videó anyaga az alábbi linken nézhető és hallgatható meg:
http://videotorium.hu/hu/events/details/1601,A_DIGITALIS_MEGOSZTOT
TSAG_KOMPARATIV_ANALIZISE

Horváth Tamás rendezvényről írt cikkét az alábbi linken érhetik el:
http://www.omgk.hu/AH2014/4/digitalis-irastudas-pte-workshop.htm

 

A program moderátori feladatait Egervári Dóra, a PTE FEEK Könyvtár- és Információtudományi Intézetének tanársegédje látta el. A köszöntőt Dr. Nemeskéri Zsolt, a PTE FEEK dékánja tartotta.

DSCN0254

A köszöntő után elsőként Dr. Varga Katalin, a PTE FEEK Könyvtár- és Információtudományi Intézet intézetigazgatójának előadását hallhattuk, amelynek címe: “A digitális bennszülöttek és az információs műveltség. A nemzetközi felmérések tapasztalatai.”

A prezentációs anyag az alábbiakban megtekinthető:

DSCN0264

Ezt követően Dr. Sipos Anna Magdolna, a PTE FEEK Könyvtár- és Információtudományi Intézetének óraadó oktatója következett, prezentációjának címe: “A másodlagos digitális megosztottság hazai jellemzői az empirikus kutatások tükrében.”

Az előadás anyaga megtekinthető:

 

DSCN0303

A programban Toth Beáta következett, előadásának címe: “A digitális kompetencia fejlesztése a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia tükrében.”

Az előadás anyaga megtekinthető:

Az ebédszünet előtt Habók Lilla előadását hallgathattuk meg, amelynek címe: „A digitális állampolgárság a tanulók, a tanárok és a nem tanár felnőttek szemszögéből.

Az előadás anyaga megtekinthető:

A programban Molnár Szilárd következett, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács részéről,  aki “A társadalmi befogadás javítása IKT-eszközök segítségével” címmel tartotta meg előadását, amely az alábbiakban megtekinthető:

Az előadás anyaga megtekinthető:

Eszenyiné Dr. Borbély Mária, a Debreceni Egyetem Informatikai Kar képviseletében “Az iskolai végzettség és a digitális kompetenciaszint összefüggései. A pályakezdő diplomások internet használata” címmel tartotta meg előadását.

Az előadás anyaga megtekinthető:

A kávészünet előtt Nyírő Gizella előadása következett, aki “A könyvtárismeret és könyvtárhasználati órák a NAT és a helyi tantervek tükrében” címmel tartotta meg előadását.

Az előadás anyaga megtekinthető:

A rendezvény harmadik egységét a Petőfi Irodalmi Múzeum részéről érkezett Bánki Zsolt István előadása nyitotta, amelynek címe: “A digitális múzeum felépítése és a digitális kulturális örökségi tartalmak újrahasznosítása” volt.

Az előadás anyaga megtekinthető:

Nagy Gábor a Magyar Nemzeti Levéltár részéről érkezett, prezentációjának címe: “A levéltári kutatás lehetséges új útjai az e-levéltár projekt kapcsán.”

Az előadás anyaga megtekinthető:

Végül, de nem utolsó sorban Horváth Zoltán következett a VSL Kft. képviseletében, aki “Tapasztalatok, ötletek, javaslatok a felméréskészítés folyamatához az EvaSys-t forgalmazó szemszögéből” címmel tartotta meg előadását.

Az előadás anyaga megtekinthető:

DSCN0272

Megosztás:

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük